Billig fragt

Levering 1-3 hverdage

Stort udvalg til dreadslocks

Sikker betaling

Residue Free Shampoo

Oprettet d. under Produkt info

Residue Free Shampoo

Hvis du har eller vil have dreadlocks er en af de vigtigste ingredienser til sund dreadlocks pleje din shampoo.

Det er vigtigt at du forstår hvorfor man bruger en Dreadlock shampoo og hvorfor den er præcis udviklet til dreadlocks.

Hvis du nægter at bruge dreadlock shampoo og hellere vil købe den i dit lokale supermarked så har vi her samlet information om indgredienser så du er klar over hvad du fylder dine dreadlocks med.

 

Hvad er Residue free?

Jeg har svært ved at finde et præcist dansk ord der betegner residue free, men det er rester/ophobninger der kommer på håret efter brug af shampoo der indeholder kemilkalier og plejestoffer som ikke trænger ind i håret eller skylles ud igen.

(ofte ingredienser som man tror er sundt for håret, men viser sig at have modsatte virkning)

 

Dvs det er plejestoffer som ikke optaget af håret men derimod lægger sig som en hinde udenpå hårstrået og derved bliver fanget inde i dine dreadlocks. Ved gentagen brug ophober der sig mere og mere og det vil blive svært, hvis ikke umuligt at fjerne igen. Dreadlocks vil have svært ved at blive tøre og derfor kan der opstå svamp osv. Det er også den største grund til hovedbundsproblemer og hårtab da ophobninger på hovedbunden vil stoppe ildt og luft og derved dør hårrødderne.

 

Konklusion: En shampoo skal vaske rent og derefter kan man tilføje plejestoffer. Plejestoffersom ikke skylles ud med vand skal IKKE være indgrediens i shampoo da håret aldrig vil blive rent og fri for ophobninger.

 

Dreadlock soap residue

 

Grundlæggende for stortset ALLE shampooer du finder i butikkerne, selv om de påstår noget andet er, at de IKKE er residue free.

 

I en shampoo er duft, olier (der ikke er forsæbet) og alle ingredienser der starter med 'PEG' eller 'PPG' for det meste noget der danner Residue/(ophobninger).

 

Her er en liste over hvad de forskellige PEG indeholder:

 • PEG-28 – Glyceryltalgat
 • PEG-5 til -70 Hærdet Lanolin
 • PEG-13 Hydrogeneret talg-amid
 • PEG-5 til -20 Lanolat
 • PEG-5 til -100 Lanolin
 • PEG-75 Lanolin olie og Voks
 • PEG-2 Mælketørstof
 • PEG-6, -8, -20 Sorbitan Bivoks
 • PEG-8 Hydrogenerede fish Glycerider
 • PEG-40, -75, or -80 Sorbitan Lanolat
 • PEG-3, -10, or -15 Talg aminopropylamin
 • PEG-15 Talg Polyamin
 • PEG-20 Tallowate

 

Læg mærke til om de olier der er nævnt i ingredienslisten enten er forsæbet eller æteriske så er det OK. :-) Alt, hvad der er "fugtighedgivende, smøremiddel, blødgørende, fugtighedsbevarende eller balsam vil danne ophobninger på håret.

 

Forsæbning er den proces i den naturlige sæbe produktion, hvor natrium [eller kalium] hydroxid tilsættes til fedtstoffer og olier. En kemisk reaktion finder sted og forvandler blandingen til glycerin og vand - sæbe. Men mange virksomheder tilføjer ekstra fedtstoffer og olier efter forsæbningen da det er fugtgivende for huden, men i Dreadlocks efterlader disse sæber Residue/ophobninger.

 

SLS og Sulfat

En anden ingrediens som er i søgelyset er Sodium Lauryl Sulfate (SLS) og Sodium Laureth Sulphate (SLES) og de fleste andre ingredienser der ender med “Sulfate” eller “Sulphate”.

Dog er der enkelte vegetabilske sulfater som ikke er farlige bla. sodium coco sulfate og MIPA-Laureth Sulfate som er sæbestof baseret på forsæbet kokos- og/eller palmekerneolie.

SLS står for Sodium Lauryl Sulfate (eller Sodium Laureth Sulfate og SLEF Sodium Laureth Ethan Sulfate) det er det stof som får din shampoo til at skumme og affedte håret.

Desværre er Sodium Lauryl Sulfate og dens fætre farlige og hud irriterende kemikalier. I stedet for at give skinnende hår og smuk hud kan det give skader på hår sækkene, hud irritationer og øjenskader hos små børn. Det lyder voldsomt men det er det faktisk også for det er bevist at SLS har givet disse skader som ovenover er beskrevet på både i dyreforsøg og menneskeforsøg.

Selvom Sodium Laureth Sulfate giver mindre hud irritationer end SLS kan det ikke metaboliseres (udskilles) af leveren og derfor er effekten længerevarende. Ikke kun bliver det i kroppens system længere, men det kræver også mere “energi” for kroppen at komme af med det.

Et forsøg fortaget på University of Georgia har vist at det kan præge lever, øjne, hjerte og hjerne. Det var vist sig at forårsage grå stær hos voksne, og har vist sig at hæmme den korrekte dannelsen af øjne hos små børn.

 

Økologisk eller 100% Naturlig

Mange firmaer markedsføre deres produkter som naturlige eller økologiske men det er ikke ensbetyndning med at det er sikkert for dreadlocks. Mange har stadig lige så mange ulæselige kemikalier og syntetiske ingredienser så mening er din bedste chance, at holde sig til et produkt som du kan læse og forstå ingredienslisten på.

Du skal vide, hvad du påføre din krop!

For nemhedens skyld, er her en liste over yderligere ingredienser, der er ikke er sikre at bruge på dreadlocks!

Det gælder ALLE produkter, ikke kun shampoo !!!!

Acetylated

Lanolin

Beeswax

Ceteareth

Cetyl Alcohol

Collagen

Cyclomethicone

Cyclotetrasiloxane

Cyclopentasiloxane

Cyclohexasiloxane

Diazolidinyl Urea

Dimethicone

 

 Fragrance

Glycogen

Glycol Stearate

Isopropyl Isostearate

Isopropyl Palmitate

Isostearic Acid

Keratin

Lanolin

Lecithin

Methylparaben

Elastin

Ethylhexyl

Methoxycinnamate

Mineral Oil

Parfum

Petrolatum

Phenyl Trimethicone

Polyquaternium

Propylparaben

Silcone

Stearic Acid

Urea

 

Hvis du føler dit hår og hovedbund aldrig bliver ordenligt rent eller det er livløst, så er det altid en god ide at skylle håret efter vask med eddike. (Opskrift følger) Flere sæber som er lavet på natrium og kalium har en høj ph værdi og det medføre at skællaget på håret åbner sig. Skylning med eddike neutralisere ph væriden i hovedbunden og får hårets skællag til at blive glat igen og alle sæbe og/ eller mineral ophobninger vaskes let ud.

 

Her er en eddike-skyl opskrift:

2 spsk æble cider eddike

10 dråber tea tree olie

15 dråber rosmarin æterisk olie

15 dråber lavendel æterisk olie

Hæld æble cider eddike i en stor kande. Tilføj æteriske olier og vand, indtil fuld. Hæld ud over hår og dreadlocks og lad side et par minutter. Skyl godt.

Køb æblecidereddike her

Se også denne mere simple opskrift

Sidst men ikke mindst vil jeg sige at alle shampooer her i shoppen er sikre at bruge og indeholder ikke noget der kan danne ophobninger på hår og dreadlocks.

 

Har du spørgsmål til dette eller rettelser må du meget gerne dele dine tanker med mig!

Håber i blev klogere på hvorfor det er vigtigt at en dread shampoo skal være Residue free.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar