Produkt guides

Valg af shampoo

Valg af shampoo

Dreadlock Pleje 101: En Komplet Guide til Shampoo og Vask

Ofte er den første udfordring det grundlæggende spørgsmål: Hvordan vasker jeg mine dreads, og hvilken shampoo skal jeg bruge? Følg vores guide, der udforsker nøgleaspekter af valget af shampoo og processen med at vaske dine dreadlocks.

Valg af Shampoo: Naturlighed er Nøglen

En af de første udfordringer, du vil møde på din rejse med dreadlocks, er valget af shampoo. Det er bedst at gå så naturligt til værks som muligt. Naturlige hårplejeprodukter passer godt sammen med din dreads' modningsproces og tilfører næring til både hår og hovedbund. Undgå produkter med kemiske fyldstoffer, som blot skjuler hårets tilstand, og vælg i stedet produkter, der virkelig plejer.

Hvorfor skifte shampoo, når du starter din dreadlock-rejse?

Vi anbefaler at skifte til en naturlig shampoo specielt designet til dreadlocks, som passer til din hovedbunds behov. Desuden bør du også reducere hyppigheden af hårvask for at forberede både håret og hovedbunden til forandringer.

Forstå pH-værdi: Den Hemmelige Ingrediens

Hovedbundens surhed er afgørende, da pH-værdien påvirker hårets opførsel. Mens vand fra hanen har en neutral pH-værdi på 7, har normalt hår en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. En shampoo med høj pH-værdi kan hæve skællaget på hårstråene og give fylde, men det kan også udtørre håret. Vælg en shampoo med hensyn til din hovedbunds tilstand.

Valg af shampoo

1. Normal Hovedbund:

Din hovedbund har det godt, den trives for det meste, der er ikke de store udsving. Den reagerer ikke voldsomt på vind og vejr. Heldige dig! Befinder du dig her kan du vælge frit mellem RAW ROOTs produkter. Men vi kommer her med vores anbefalinger:

RAW ROOTs Greenie Genie Dreadlock Soap Bar: Denne anbefaler vi især til de unge dreadlocks, sæben er tilsat Himalaya salt som giver mineraler til huden og hjælper med at opstramme og vedligeholde dreadlocks. Indeholder Hampeolie, Neem og Brændenælde som styrker hår og hovedbund, forebygger skæl og andre hovedbundsproblemer.

RAW ROOTs Castile Dreadlock Soap: Det er en naturlig sæbe baseret på økologisk kokos og olivenolie, den kan bruges til hele kroppen og ved barbering. Den har en høj ph-værdi som virker rensende og fjerner fedt, men har du problemfyldt hovedbund anbefaler vi at du bruger en shampoo med lavere ph-værdi.

2. Fedtet Hovedbund:

Har din hovedbund tendens til at producere for meget fedt, så vil dit nyvaskede hår hurtigt klaske sammen og se skinnende og fedtet ud. Ofte kan det være hovedbundens måde at reagere på udefra kommende faktorer som vind og vejr, men også hormonelle påvirkninger kan bevirke denne øget produktion af talg. Talg er hovedbundens måde at beskytte sig selv mod udtørring. Talg er fedt og døde hudceller, denne over produktion kan også komme til udtryk ved flager af fedet skæl. Men bare rolig, der er hjælp at hente til din hovedbund!

RAW ROOTs Herbal Cleanser Dreadlock Shampoo: Denne shampoo med naturlige planteekstrakter der beroliger hovedbunden, har en lav ph-værdi der kan afhjælpe irritation og kløe. Modvirker nænsomt skæl og hjælper med at regulere fedt produktionen. 

RAW ROOTs Greenie Genie Dreadlock Soap Bar: Dene sæbebar kan også bestemt anbefales her. Økologiske æteriske olier fra Tea tree, Mynte og Citrongræs virker rensende antispetisk og kløestillende. 

3. Tør og Sensitiv Hovedbund:

En sensitiv hovedbund kan reagere med tørhed, irritation eller kløe. Hovedbunden er ligesom vores hud et kompleks organ, nogle har mere følsom hovedbund end andre. Til denne sarte og sensitive hovedbund anbefaler vi:

RAW ROOTs Muddy Luxury Dreadlock Sæbebar: Indeholder jojoba olie og kakaosmør der plejer tør og udsat hovedbund. Sæbebaren er baseret på ler fra Atlasbjergene i Marokko, denne ler renser naturligt og blidt så hud og hår bevarer sin elasticitet og smidighed. Geranium Rosmarin og patchouli stimulerer hovedbunden mens den virker inflammationshæmmende og stimulerer hårvækst. 

RAW ROOTs Simply Calm Dreadlock Sæbebar: Her er der tale om en meget mild shampoo bar. Den er baseret på blomsterudtræk af Kamille, Morgenfrue og Lavendel, plejer nænsomt følsom og sarthed. Virker beroligende på irriteret hud. 

RAW ROOTs Hydrating Dreadlock: Har en ph-værdi tæt på hovedbundes og opretholder derfor den naturlige balance. Hydroliseret majs og roe-ekstrakt giver fugt som genopliver tørt og skadet hår. Planteekstrakt af Lavendel, Morgenfrue, Rosmarin og Eukalyptus lindre kløe og irriteret tør hovedbund. Antiseptisk og modvirker svamp og bakterier. 

 

    Læs næste

    Hvad er dreadlocks
    Sådan laver du krøller i dreadlocks

    Efterlad en kommentar

    Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.