Alt om Dreadlocks

Kan man svømme med dreadlocks? I Klor og saltvand

Kan man svømme med dreadlocks? I Klor og saltvand

Ødelægger det mine dreadlocks, at jeg svømmer med dem? Og kan jeg svømme med mine nye dreadlocks?

Selvfølgelig kan du svømme med dine nye dreadlocks. Hvis dine dreadlocks stadig er ret nye, kan de dog muligvis løsne sig lidt, især i spidserne. Efter svømningen kan det være nødvendigt med en del backcombing og palme-rulning for at holde dem sammen igen. Men frygt ej, de vil ikke falde helt fra hinanden. Ved at rulle dem, mens de er våde, og gentage processen, når de er helt tørre, kan du holde dem på plads og opretholde deres form.

I den tidlige fase, når du lige har fået lavet dine dreadlocks, kan svømning i både klor- og saltvand rent faktisk hjælpe med at stramme dem op. Hvis du tilmed kan nyde solens varme efter din svømmetur, vil det yderligere bidrage til at få dine dreadlocks til strammet op. Det er dog vigtigt at huske at skylle din hovedbund grundigt bagefter for at fjerne eventuelle rester.

Det skal dog nævnes, at både klor og saltvand kan være meget udtørrende for dine dreadlocks. Af den grund anbefales det at undgå at udsætte dem for disse forhold i videst muligt omfang. Hvis du alligevel ender med at få dine dreadlocks i kontakt med vand, er det vigtigt at vaske og pleje dem ekstra grundigt bagefter for at undgå, at de bliver udtørrede og stive.

Du kan med fordel benytte en god rensende shampoo efterfulgt af en nærende olie for at passe på og vedligeholde dine dreadlocks bedst muligt.

Hvis du gerne vil i vandet, men ønsker at beskytte dine dreadlocks helt, eller ikke orker at skulle vente på, at de tørrer, så kan du anskaffe dig en svømmehætte. 

Dem vi forhandler er specialudviklet til dreadlocks, så der er rigeligt plads til lokkerne.  

 

Læs næste

Hvordan fjerner man lus i dreadlocks?
Hvordan og hvor tit vasker man dreadlocks

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.