Fri fragt over 399,-

Levering 1-3 hverdage

Stort udvalg til dreadlocks

Sikker betaling

Spørgsmål og Svar

Spørgsmål og Svar om dreadlocks!

Se vores blog hvor vi jævnligt svare på nye dreadlock spørgsmål.

 

 •  Hvordan og hvornår skal jeg vaske mine dreadlocks?

 • I de første tre uger vil dine dreadlocks vil blive meget delikate og du vil få lyst til at vaske dem enten hver 3 dag eller hver 4 dag. Vælg en dag og holde dig til det for den første måned. Det vil hjælpe din hovedbund til at justere sig. Hvis du vasker dem hver tredje dag vil din første vask være tre dage efter du har fået dem i. Hvis dine dreads klør før det er tid til at vaske, så vask dem endeligt tidligere. I værste fald vil du have lidt flere løse hår at fikse. Efter at de har haft en chance for at etablere sig en smule, sædvanligvis ved starten af den anden måned, kan du begynde at vaske dem hver dag eller hver anden dag. Du kan fortsætte denne tidsplan for levetiden af dine dreads. Hvis det er muligt, brug altid kemikalie fri og naturlig shampoo, når du vasker dine dreads. Ikke alene vil det hjælpe dem til at modne hurtigere, det vil også sikre at ny vækst fortsætter med at dread’e op og at de fortsætter med at tørre hurtigt. Sæberester bremser og i nogle tilfælde forhindrer hår fra at dread’e op korrekt. Rester kan også ophobe sig inde i dreads og øge den tid, det tager for dem at tørre. Dette kan i sidste ende føre til råd eller svamp inde i dreads. Fugt og svamp er usundt og det lugter som om du er iført en sur sportstaske på dit hoved. Heldigvis er det nemt at undgå! Bare sørg for at dine dreads ikke er våde for længe af gangen.

   

 • Kan jeg bruge en alm sæbe eller shampoo til mine dreads?

 •  

  Selvfølgelig kan du det…. men lad mig anbefale du holder dig til residue free sæbe / shampoo, og her er nogle grunde: (eller læs denne artikel om residue)

  Brug shampoo, der ikke efterlader noget i håret – dvs såkaldt ‘residue free’ shampoo. Mange almindelige shampooer indeholder div. ‘blødgørende’ stoffer, og disse sætter sig på håret. Det er de ting, der evt. gør håret nemmere at rede ud.

  Dreads starter ud som knuder. Som knuder strammer de op og bliver til dreads. Fastspænding indtræffer når knuder presses sammen og friktion forhindrer dem i at glide fra hinanden. Rester/ophobninger fra div. shampooer virker som et smøremiddel, reducere friktion og hårets evne til at holde knuder. Dette får knuderne til at glide fra hinanden det løsner dreads og forhindrer i at få dem så stramme som de ellers kunne blive.

  Residue free shampoo får håret renere og efterlader ingen ophobninger. Ingen ophobninger/rester der smøre håret, gør at der er mere friktion og dreads låser meget strammere og hurtigere. Dette er en af grundene til at en residue free sæbe er en god idé.

  En anden grund er at undgå “rådne dreads”.
  Fordi håret inden i dreadlocks er så tæt pakket sammen har det en tendens til at indfange alt hvad sæbe og shampooer efterlader. Når resterne ophobes giver det en kappe på håret og stopper for luft cirkulationen indefra og ud. Det får dem til at holde fugt i lange perioder ad gangen, som kan i sidste ende føre til at svamp og råd vokser inde i dreadlocken. Denne svamp dør og rådner inde i dine dreads og lugter ikke særlig godt, ligesom en sæk af våde håndklæder, der har ligget i et varmt trænings skab i 3 måneder.

  • Mit hår vokser og jeg er bekymret for det ikke vil dread’e. Hvad kan jeg gøre?

  Regelmæssig palm rolling vil tilskynde disse hår rødder at dread’e op med resten af dit hår. Der vil altid være lidt løst hår, men hvis du ønsker at tilføje en lille opmuntring, kan du gnide dem (Clockwise Rubbing) ved roden i sektioner mod din hovedbund og få dem ekstra knudret. Sørg for at du kun tager én sektion ad gangen og følg op med regelmæssig palm rolling.

  • Kan jeg svømme med mine nye dreadlocks?

  Svømning i klor eller saltvand hjælper rent faktisk dreads med at stramme op. Hvis du ovenikøbet kan sidde ude i solen efter hjælper det virkelig til at stramme op (bare husk at skylle din hovedbund.) Hvis dine dreads er stadig meget nye, de kan falde lidtr fra hinanden især i spidserne og kort hår bagefter vil du have brug for en masse backcombing og palme rolling for at holde dem sammen igen. Men du behøver ikke bekymre dig om at de falder fra hinanden for meget – håndflade roll dem når de er våde, så bare voks dem op igen, når de er helt tørre.

  • Dreadvoks – Limer det håret på plads og forhindre det i at dread’e?

  Det korte svar er nej, dreadvoks hjælper dreads til at stramme op og filtre hurtigere.

  Nogle tror at voks forhindre alle bevægelser mellem hårstrående i dread’en og formoder at det virker som lim.

  Sandheden er at dreadvoks er ikke som lim og lim er fuldstændig uacceptabel erstatning for dreadvoks.

  Voks vil gøre bevægelser i håret langsomere men aldrig stoppe det helt. Første gang du kommer voks i dine dreads og palmroller er det meget tydeligt at dit hår stadig kan bevæge sig rundt.

  Den store forskel mellem voksbehandelede og ikke voksbehandlede dread’s er at håret i en voksbehandlet dread kun bevæger sig når en kraft påvirker den (som fx palmrolling) ellers bevæger den sig meget lidt, – det er meget vigtigt og grunden til at voks kan gavne dine dreads.

  Nogle mener at det er nødvendigt at håret kan bevæge sig frit hele tiden for at kunne dread’e men det er ikke sandt. Når du har lavet en dread med backcombing metoden vil du have håret til at bevæge sig i en retning – strammere ind i dread’en. Væk fra dread’en er aldrig en fordel. Ved at bremse bevægelsen i dit hår med voks mellem opstraminigerne, tvinger du ikke håret ud af gro retningen og ved at gi det lov til at bevæge sig mens du palmroller det til at stramme op hjælper du dread og opstramings -processen hurtigere end ved ikke at bruge voks.

  • Skal jeg have voks i mit hår for evigt?!

  Hver gang du vasker dit hår, vasker du en lille smule Dread Wax ud. Når du ikke længere har brug for voks til at holde dine backcombed dreads sammen, behøver du ikke at anvende voks efter hver vask – og det er, når du begynder at føle voksen mindre og mindre og dine dreads er faste og kan holde sig selv sammen. Efter en kort tid vil du stå tilbage med bløde, rene, voks-fri dreadlocks.

  • Er der metoder til at lave dreads uden at bruge voks?

  Selvfølgelig! Der er 1000 forskellige måder at lave dreads på og alle der laver dem har deres egen specielle combo af tricks. Den metode, vi beskriver i detaljer på hjemmesiden er den, der bruges af de fleste saloner til at lave dreads. Det er blevet bevist igen og igen af vores Knotty familie at være den, der er den mest fejlsikker til starte dreads derhjemme. Du kan virkelig ikke gå galt med denne metode, fordi det gør dit hår nemt at holde rent. Voksen holder virkelig holder sammen under en hårvask.

  Hvis du vil forsøge dig uden brug af prokter kan du bruge Twist and Rip metoden som er ganske udemærket hvis du ikke bruder dig om at komme for meget voks i.

  Hvis du ikke er modstandere af at anvende produkter, men foretrækker ikke at bruge voks, kan du prøve vores Lock PowderTightening Spray og Tighning Gel som du anvender efter vask og palmroller som normalt. Du vil sandsynligvis blive nødt til at bruge lidt mere backcombing efter vask, men det dread’er virkelig op hurtigt!

  Og ingen siger du skal bruge produktet på alle! Hvis du foretrækker det bare hold dig til palmrolling og backcombing, og dine dreads vil i sidste ende begynde at holde sammen. Man må ikke blive afskrækket fra at vaske det selv!

  • Mine nye dreads er flade! Hvordan kan jeg fikse dem?

  Fladhed kan forventes hus nye dreads, normalt oplever man det om morgenen efter du har sovet på dem. Du skal ike bekymre dig om det hvis dine dreads er er gode og sektionerne er ret firkantet så vil de i sidste ende vokse sig runde.

  For nu kan du hjælpe dem ved at palmrolle dem rundt om morgenen når du står op.

  Vær opmærksom på knuderne i dine dreads, de skal sidde meget tæt så dread’en ikke deler sig mellen dine fingre. hvis du føler at nogle dreads har mange lige hår og ikke så mange knuder skal du have dem fikset. At vokse dem vil ikke hjælpe da voks kun kan hjælpe eksisterende dreads med at stramme op, -det hjælper ikke med at laver eller hjælper ikke til at lave nye knuder. Hvis det bare er i hårbunden de trænger til hjælp kan du ordne det med Clockwise Rubbing.

  • Hvad kan jeg gøre ved mine spidser, der ikke vil dread’e?

  Tag den udread’ede ende og “touper” det let med fingrene – bare skubbe det løse hår tilbage mod dread’en, også kaldet BackCombing (hvis du har en masse løse hår kan du bruge en kam.) Gnid den touperede spids rundt i din hule hånd indtil du får en dejlig knude brug evt lidt Lock Powder, og derefter kan du vokse og palmrolle hele dread’en fra roden som sædvanlig.

  Lock Powder affedter og hjælper håret med at dread’e med det samme og gør det meget nemmere at nulre sammen til en dreadlock knude.

  • Hvordan laver jeg min egen dreadlock Accelerator?

  Hvis du leder efter opstramning, så tjek vores Tightning Gel. Det er blevet grundigt testet på Knotty familier og bestemt til at være den mest fremragende!

  Nyt Tip! For pleje på farten, kan du prøve at blande 1 del Gel til 3 dele vand i en spray-flaske, ryst godt og spray!

  • Hvordan kan jeg forhindre / slippe af med loops i mine dreads?

  Palmroll, palmroll, palmroll! Palmroll kraftigt fra rødderne til enderne det vil forebygge og helbrede de fleste dreadlock problemer. Vi anbefaler palmrolling en gang om ugen, mens håret er vådt efter vask, og igen når det er 100% tørt, hvorefter du kan tilføje voks, hvis du vil. En anden god hjælp til loops er Lock Docta og Lock n Loop Tool som nemt skubber loops ind i dreadlocken ved hjælp af små modhager.

  • Min hovedbund er virkelig kløende. Hvad kan jeg gøre?

  Kløende hovedbund er en virkelig et normalt et problem med nye dreads. At trække dit hår i små sektioner kan stresse din hovedbund, og det kan tage et stykke tid at vænne hovedbunden til kun at blivet vasket engang om ugen i modsætning til daglig. Prøv at bruge Rescue Spray eller Knotty Boy Cooling Spray – det er formula med pebermynte, rosmarin og troldnød at lindre irriteret og kløende hud. Selvom det ikke er nødvendigt, kan du komme det ind i dit køleskab for en ekstra kølende føelse. Det er fantastisk mellem hårvask, efter træning, og når som helst dit hovedbund driver dig til vanvid!

  • Jeg har fået lus, skal jeg klippe mine dreadlocks?

  Er du uheldig og har fået lus i dine dreadlocks skal du ikke fortvivle og klippe dem af. Der findes enkelte metoder som er brugbare i dreadlocks hvor man ikke kan komme til at kæmme. Men det er intet at skamme sig over (det har intet at gøre med at være beskidt!) Det er meget smitsom, og bør behandles hurtigt.

  Man kan forbygge lus med teatree olie i fx en sprayflaske med vand eller komme et par dråber i sin cooling spray og fordele det i hovedbunden. Ikke nok med at det forebygger mod lus så hjælper det også hovedbunden mod kløe og evt skæl.

   

  Har du fået lus er det er par ting du kan gøre for at komme af med dem.

  1. Letteste løsning er at bruge Raw Roots Creeps Tincture Dreadlock Lusekur som du finder her i webshoppen. Den fordeles let i håret og behøber ikke skylles ud. Dette gentages efter 5 dage og lusene er døde. Dette er et natur produkt så du efterlader ikke kemikalier eller rester i håret.

  2. Lave en blanding af æblecidereddike (ufortyndet) og skyllevand med teatree olie og vask håret med det minimum hver 3. dag.

  3. Så er der metoderne med olie og kokosmælk, hvor man svøber håret ind i kokosmælk eller olie kommer en pose omkring og sover med det natten over. Denne metode skal gentages når æggene udklækkes. Dette kan være lidt svært af få vasket ud af sine dreadlocks efter behandlingen.