Fri fragt over 399,-

Levering 1-3 hverdage

Stort udvalg til dreadlocks

Sikker betaling

Trin for trin guide til at lave dreadlocks

Step 1

Første ting du skal gøre er at vaske dit hår med din dreadlock shampoo. Før du gør dit hår vådt har du måske lyst til at tage et ‘før’ billede. Det kan være du skal vaske det to gange, for at sikre at du får det super rent. Dette vil gøre backcombing endnu nemmere senere.

På dette tispunkt er der ingen grund til at tørre dit hår fuldstændigt. Det næste skridt er indeling og når dit hår er fugtigt, vil det være meget nemmere at arbejde med.

Hold det fugtigt: Nogle gange vil håret tørre før du er færdig med inddeling. Hold håret fugtigt, mens du inddeler, med en sprayflaske.

 

Step 2

Inddeling giver dig en masse muligheder. Ved at inddele kan du bestemme størrelse, form og placering af hver dread. Inddeling kan synes som en masse arbejde. Det tager et lille stykke tid, men vi anbefaler det. Hvis du ikke inddeler det, er der en tendens til at ende op med nogle dreadlocks meget større end andre og med akavet afstand.
Mange mennesker bliver er alt for optaget af de synlige snitlinier der kommer når man indeler. Men snitlinierne forbliver ikke synlige i modne dreads, som man kunne forvente. Nogle mennesker overvejer hver række ligesom mursten indregnes i en væg. Dette gør inddeling en tand mere tricky, men det er en mulighed som nogle mennesker virkelig foretrækker. Når dine dreads begynder at modne vil det ikke gøre en stor forskel, hvilken måde du har brugt.

Herefter skal du starte foran med at begynde at dele dit hår i sektioner, del linjerne i form af kvadrater. Afstanden mellem dem, vil svare til sektion størrelse. Når du opretter hver sektion skal du bruge en elastik til at holde det sammen. Sæt elastikken omkring en cm fra hovedbunden. Det skal bare være stramt nok så det holder håret på plads, indtil du er klar til at toupere, og løst nok til at du kan flytte eller fjerne elastikken let.

Sæt en elastik på hver sektion til at holde det adskilt, så det ikke kommer i klemme i de dreadlocks du skal til at lave. Du skal ikke bekymre dig om hvorvidt sektioner og rækker er synlige i de færdige dreads, da dreads vokser og bliver tykkere vil inddelingen ikke være mærkbar. Prøv at holde størrelsen på sektionerne så ensartet som muligt. Mængden af hår i hver inddeling bestemmer naturligvis størrelsen af dread’en.

Mængden af hår på størrelse med en blyant er god til dreadlocks af gennemsnitsstørrelse (ca. 1/2 cm i diameter). Hvis dit hår er meget fint kan størrelsen af inddelingen variere, diameteren af hår kan derfor være mindre end en blyant for ikke at skabe inddelinger der er for store. Sektioner der er for store efterlader unødvendig plads mellem dreadsne. Vi anbefaler at holde sektionerne mellem en 2 – 3 cm.

 

Step 3

Nu er et godt tidspunkt til at sprøjte dit hår med med noget Tightning Gel/Spray. Grib et håndklæde og gå udenfor.

Put håndklæde rundt om halsen og flip dit hoved frem. Du skal sprøjte på dit hår i retning væk fra din hovedbund. Hvis det bliver på din hovedbund er det er ikke et stort problem, men undgå det hvis du kan. Grunden til at du ønsker at holde det på dit hår er, at Accelerator virker ved at udtørre hår og gøre overfladen af håret ru. Denne naturlige tørring er fantastisk til det formål at skabe knuder i håret, men på din hud har det tendens til at føles kløende, ligesom at svømme i havet og ikke skylle sit hår bagefter. Så hvis du tilfældigvis får en del på din hovedbund og det føles kløende, skal du blot skylle det med almindelig vand.

Du behøver ikke at gøre dine dreads helt gennemblødte, men de bør være våde med sprayen, når du er færdig. Hvis du kan, tørrer  du dem med en hårtørrer så den maksimale mængde spray bliver i håret. Hvis det ikke er en mulighed, så kan du bare håndklædetørre det. En hårtørrer er ideel, fordi du vil være i stand til at få dem helt tørre hurtigt, hvilket du skal før næste trin.

 

Step 4

Så er det tid til backcombing også kaldet toupering.

Se her hvordan du toupere de inddelte totter med backcombing metoden.

 

Step 5

OK, nu en elastik til at afslutte spidserne. Spænd spidsen op så meget som du kan med kammen, før du sætter elastikken på. Du vil opdage det er lidt svært at få et godt greb om den lille tot, fordi du kun har en lille smule hår at få fat i og trække imod. Brug til allersidst  fingrene og skub det udreadede hår du har tilbage i sig selv og kom en elastik i, til at holde den. Hvis du har både gummi elastikker og pro-elastikker skal du bruge pro-elastikker til dine spidser. Sørg for at elastikken er virkelig stram på spidsen. Denne elastisk holder spidsen af dreaden sammen og får den til at dreade. Når hovedparten af dreadlocken er modnet lidt, vil det være stramt nok til at du kan til at trække de løse hår i spidsen – ind i enden af dreadlocken med en loose hair tool. Spidsen vil derefter dreade flot og stramt. Dette er den hurtigste nemmeste måde at runde spidserne problemfrit. Det er svært at sige, hvor længe du skal vente med at gøre det, normalt engang i løbet af anden måned, dog en smule længere for tynde dreads.

 

Step 6

Det er en god ide at tjekke dine dreads og sørge for at backcombing af alle dreads er gjort godt. Ofte får folk et par venner til at hjælpe med at toupere og disse har selvfølgelig et par “learning dreads”. Det er temmelig usandsynligt, at hver eneste af dine dreads vil blive backcombed perfekt i første forsøg. Ved at gennemgå dem og rette dem der tydeligvis slemme nu, vil det spare dig tid senere. Da backcombing er meget lettere før du har voks i, er dette er et glimrende tidspunkt at gå i gang. Bare se efter eventuelle dreads, der har store områder med løst hår og med få eller ingen knuder. Hvis du kan glide fingrene igennem eller sprede det let fra hinanden trænger de til mere backcombing. Den bedste måde at gøre dette på, er som regel bare at begynde kæmning ved hårrødderne, ligesom du gjorde da du startede og kam hele vejen indtil du når spidsen. Du skal fjerne elastikkerne mens du gør dette. Dette kaldes re-backcombing.

 

Step 7

Brug din pegefinger og tag ca. en mængde svarende til en peanut voks i hånden.

Den rette mængde varierer alt afhængigt af dine dreads. Bredden eller tykkelsen af dreads, hvilken hårtype og selvfølgelig længden af dreads, spiller alle en vigtig rolle i fastlæggelsen i brug af den korrekte mængde voks.

Varm voksen op mellem hænderne og når du føler konsistensen er flydende begynder du at rulle dine dreads.

Start omkring 2 cm fra bunden. Rul dreadlocken frem og tilbage mellem dine fingre eller håndfladerne indtil voksen ikke længere synlig på overfladen.

Nu når du er færdig med hver dread skal du igang med  palmrolling. Ikke bare et par gange, men virkelig komme til bunds.  Jo mere du  palm roll ‘er, jo flottere og strammere dreadlocks. Forsøg at give dem en god omgang palmrolling hver dag og hver gang du kommer voks i håret. Du kan ikke forestille dig hvor meget palm rolling og voks vil hjælpe dine dreads til at stramme op. Intet vil hjælpe dem med at stramme og komprimere til modne dreads hurtigere! Jeg anbefaler at palmrolle dem hver i 30 sekunder hver dag, hvis du kan. Selvfølgelig er det ikke altid muligt, men lidt er bedre end ingenting.

Dette kaldes palm rolling og du kan læse mere om hvordan du gør det her.

 

Step 8

Find hårtørren frem og brug den til at smelte voksen ind i dine dreads. Under ingen omstændigheder bør du bruge noget varmeapparat andet end en hårtørrer. Springer du dette trin over vil der efterlades voks på overfladen af dine dreads, hvor det ikke gør noget godt. Med voks tilbage på overfladen af dine dreads, vil de være lidt mere tilbøjelige til at opsamle fnug, nuller, fjer og alt muligt andet venner og familiemedlemmer tilfældigvis smider i dit hoved, så vi anbefaler hårtørrer.

Det hjælper ikke blot med at smelte voksen ind hvor det skal være og fjerne det fra overfladen, men det hjælper også dig med at fjerne overskydende voks. Efter overfladen af dread’en er varm tager du et stykke køkkenrulle og trækker det ned over dread’en for at absorbere det ekstra voks. Når du er færdig og alt voks er inde hvor du ønsker det er du færdig og vedligeholdelses processen kan begynde!